Novice

Uredili bomo novo zeleno površino – Park drevesCE

Uredili bomo novo zeleno površino – Park drevesCE

Mestna občina Celje bo ob povezovalni cesti Nova vas – Ostrožno uredila novo zeleno oazo in tako prispevala k še lepši in bolj zeleni podobi mesta. Zasadili bomo več kot sto medovitih, cvetočih dreves in se s tem pridružili dnevu vseslovenskega sajenja medovitih rastlin, ki ga obeležujemo 26. marca.

Na novi zeleni površini – v Parku drevesCE – bodo rastla tudi drevesa, ki jih bodo mestu z nakupom  podarili občanke in občani ali podjetja. V teh dneh bodo povabilo k doniranju drevesa po pošti dobili vsi prejemniki položnic javnega podjetja Simbio.

Posadili bomo več kot 100 večjih, nekaj let starih dreves, vsako drevo je vredno 100 evrov. V imenu donatorjev jih bo zasadilo Javno podjetje Zelenice, d. o. o..

Seznam cvetočih dreves, ki jih bomo zasadili: rdečecvetni divji kostanj, črna jelša, šmarna hrušica, cigarovec, navadni jadikovec, glog, nagnoj, tulipanovec, kobusova magnolija, perzijska bukev, pavlovnija, divja češnja, rdečelistna sliva, navadna robinija, navadna jerebika, navadna lipa, smreka, rdeči bor, jelka

Vse, ki bodo darovali drevo, bomo navedli na skupni označevalni tabli v novem Parku drevesCE. Občanke in občani, ki si želijo, da bi tudi njihovo drevo raslo v Parku drevesCE, lahko do 22. marca 2022 pokličejo po telefonu 082 052 466 ali nam pišejo na info.zelenice@celje.si.


Skip to content